De Oase

Kinderopvang Door Ouders

Open dag gaat niet door!

Op 28 maart stond er weer een open dag gepland van de Oase. Een gezellige dag waarbij wij jullie graag hadden leren kennen en we jullie een indruk hadden willen geven van de Oase.

In verband met COVID- 19 houden wij ons aan de beperkingen die op dit moment door het RIVM zijn voorgesteld. De open dag van de Oase is daarom helaas uitgesteld.
Wij houden jullie via deze weg op de hoogte wanneer de vervangende open dag plaatsvindt. Tot die tijd rest ons jullie een goede gezondheid toe te wensen.

Wij zien ernaar uit om jullie te leren kennen en onze Oase aan jullie te laten zien!


Zondag 8 maart: kledingruil voor kids 0-4 en mama’s

krijg de kleertjes maart


Gezocht: vrijwilliger voor de woensdagmiddag

Gezocht: een enthousiaste, betrouwbare vrijwilliger voor de woensdagmiddag voor KDO De Oase.

Bij een Kinderopvang Door Ouders vangen ouders onderling elkaars kinderen op. Het verschil met de reguliere opvang is dat de dagelijkse uitvoerende taken door de ouders worden gedaan – waardoor er geen betaalde arbeid is. De ouders doen alles wat de pedagogisch medewerkers op een gewone crèche ook doen: luiers verschonen, samen eten, zingen, voorlezen, kinderen in bed stoppen, spelen, ruzies beslechten en troosten.

We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt met kinderen te werken, in een leerzame omgeving met betrokken ouders.

Stuur voor meer informatie een bericht naar vrijwilligercieoase@gmail.com


Open dag KDO’s zaterdag 12 oktober

Kom zaterdag 12 oktober een kijkje nemen bij de vijf Utrechtse Kinderopvang Door Ouders (KDO) crèches. Dan houden wij, van 10 tot 13 uur, een gezamenlijke open dag. Wij werken allemaal vanuit hetzelfde principe. Als ouder delen wij de zorg en opvoeding van ons kind met andere ouders. Het is al meer dan 40 jaar een beproefd concept. Elke KDO is uniek en eigen. Hieronder vind je onze adressen. Wij heten je graag welkom!

De Oase
Lomanlaan103a
De Bombardon
Bouwstraat 53

De Krakeling
Bekkerstraat 24

De Villa
Monseigneur van de Weteringstraat 13

Samen Opvoeden
Monseigneur van de Weteringstraat 13-A

Open dag zondag 19 mei

Aanstaande zondag 19 mei houden we weer een open dag! Kom spelen en kijken in onze mooie tuin! Ouders van de Oase zijn aanwezig om een rondleiding te geven en je alles te vertellen over de Oase. We zijn geopend van 10 tot 16 uur. Iedereen die geïnteresseerd is in de Oase is van harte welkom, kinderen uiteraard ook!

Je kan zondag binnenlopen of je alvast aanmelden voor een rondleiding via een mailtje naar oase.intake@gmail.com. Kan je echt niet die dag dan kan je een andere afspraak maken voor een rondleiding.

Tot dan!


5 mei festival voor peuters en kleuters

Kinderopvang Door Ouders ‘De Oase’ presents:

Beatjes uit eigen tuin

Festival voor peuters en kleuters die niet stil kunnen blijven zitten!

DeOase-bevrijdingsfest_adv-def
Knutsel je eigen muziekinstrument en speel mee in het Binkbeats orkest
Zondag 5 mei 11-17 uur.
Onze kinderopvang Door Ouders locatie De Oase (ouderparticipatiecreche) bevindt zich aan park Transwijk, op loopafstand van het Bevrijdingsfestival.
We hebben een superleuke muziekworkshop van Utrechtse muzikant BinkBeats (https://www.binkbeats.com/). Voorafgaand hebben we een knutselworkshop waarin de kids hun eigen muziekinstrumentjes gaan knutselen waarmee ze daarna in de workshop kunnen meespelen met het Binkbeats orkest.
Programma
11.30-12.00 Knutsel je eigen muziekinstrument
12.00-12.30 Speel mee met het Binkbeats orkest
14.00-14.30 Knutsel je eigen muziekinstrument

14.30-15.00 Speel mee met het Binkbeats orkest
11-16 uur is er een doorlopend muzikaal en knutselprogramma
 Tevens kunnen ouders, naast een kopje koffie of thee, meer informatie krijgen over onze leuke locatie en initiatief ‘kinderopvang door ouders, terwijl kinderen kunnen spelen in onze mooie grote ‘Oase’ tuin.
DeOase-bevrijdingsfest-poster_01
De Oase | Lomanlaan 103 Utrecht

Inspectierapport KDO De Oase

Het jaarlijkse inspectierapport van KDO De Oase was alleen maar positief! Zie hieronder enkele highlights uit het rapport.

“De draaiouders kennen ieder kind in de groep bij naam en hun persoonlijke bijzonderheden. In het contact met het kind wordt die kennis gebruikt. Kinderen worden persoonlijk en niet allemaal ongeveer op dezelfde manier aangesproken.”

Dlwc1zab

“Deze ochtend hebben (met name de grotere) kinderen lang buiten gespeeld. De allerkleinsten hebben binnen dan even wat meer rust en ruimte.​ De draaiouders maken gebruik van de omgeving om de leefwereld van kinderen te verbreden, in aansluiting op hun interesse. Ze gaan bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, en alle kinderen gaan dan mee, vertelt een ouder, de jongsten in een draagzak of de buggy.”

“Activiteiten die aanzetten tot taalverrijking als voorlezen, taalspelletjes, liedjes komen daarnaast meestal dagelijks aan bod.”

Q2-PWsm3

“Draaiouders vervullen een voorbeeldfunctie in spreken en handelen in de omgang met andere kinderen en draaiouders; ze zijn vriendelijk, luisteren, leven mee, troosten en helpen, reageren passend op emoties van kinderen.”

Samengevat concludeert de toezichthouder naar aanleiding van haar bevindingen tijdens het inspectiebezoek, dat er voldoende aspecten van verantwoorde kinderopvang naar voren zijn gekomen. Wij zijn hier hartstikke trots op!

Bekijk hier het inspectierapport.


Kinderopvang door ouders wordt eindelijk erkend

Jarenlang is er onzekerheid geweest over de positie van ouders in KDO’s (Kinderopvang door ouders, ook ouderparticipatiecreches (OPC’s) genoemd). Dit gaat gelukkig veranderen. De KDO’s krijgen een aparte plek in het kinderopvangstelsel. De regels rondom deze vorm van kinderopvang worden in een nieuw wetsvoorstel uitgewerkt.

384Mrdo_

Op dit moment zijn er zeven KDO’s in Nederland. Ook wij moeten gaan voldoen aan de extra kwaliteitseisen, die gelden vanaf januari 2019. Dit gaat onder meer over het aantal baby’s per medewerker in een groep. Met het nieuwe voorstel hoeven wij niet meer aan het vastegezichtencriterium en de opleidingseis voor pedagogisch medewerkers te voldoen, wel aan de overige kwaliteitseisen voor kinderopvang.

Laten we met z’n allen onze uiterste best doen om de doelen te behalen. Wij hebben er alle vertrouwen in!

Lees hier de hele kamerbrief.


Open dag zaterdag 10 november

Schermafbeelding 2018-05-07 om 22.03.16Schermafbeelding 2018-05-07 om 22.02.36

Zaterdag 10 november organiseren we weer een open dag! Kom spelen en kijken in onze mooie tuin! Ouders van de Oase zijn aanwezig om een rondleiding te geven en je alles te vertellen over de Oase. We zijn geopend van 10 tot 16 uur. Iedereen die geïnteresseerd is in de Oase is van harte welkom, kinderen uiteraard ook!

Je kan zaterdag binnenlopen of je alvast aanmelden voor een rondleiding via een mailtje naar intake[at]kdv-oase.nl. Kan je echt niet die dag dan kan je een andere afspraak maken voor een rondleiding.

Tot dan!

 

 


Reportage over De Oase

Het blog De Kleine Revolutie maakte een reportage over ons als 1 van de best geslaagde bottom-up initiatieven van de laatste jaren. Een mooie serie over ‘de transitiebeweging’ naar een duurzame samenleving. We zijn trots dat we hiertussen staan!

Kleine Revolutie - Reportage Kinderdagverblijf De Oase

“In Nederland en in België gingen de laatste tien jaren heel wat bottom-up-initiatieven van start. Projecten, uit de grond gestampt door een kleine groep gelijkgestemden, die een goed werkend alternatief neerzetten voor een economische realiteit waar ze het niet mee eens waren. Het zijn initiatieven die deel uitmaken van ‘detransitiebeweging‘ naar een duurzame samenleving.”

Bekijk hier de hele reportage:
https://kleinerevolutie.org/…/01/15/zorg-de-oase-in-utrecht/