De Oase

Kinderopvang gerund door ouders

Plekje vrij per 1 september

oase-flyer-juni17

Kom jij bij ons spelen? Per 1 september hebben we een plekje vrij op onze enorm leuke en groene oase!
Wil jij ook goede kinderopvang en meer betrokken zijn voor maar 2 euro per uur? Bij ons kan het, kom eens kijken!

Mail intake@kdv-oase.nl voor een rondleiding.
We zitten heel centraal net buiten centrum Utrecht aan park Transwijk met voldoende en gratis parkeergelegenheid voor de deur. Tot snel!


Nieuw uurtarief: 1,95 per uur

Goede en heel erg betaalbare kinderopvang, daar zijn we best een beetje trots op!

In een ouderparticipatiecrèche (OPC) vangen ouders onderling elkaars kinderen op. Baby’s, peuters en kleuters tussen 0 en 4 jaar kunnen er terecht. Het verschil met de reguliere opvang is dat de dagelijkse uitvoerende taken door de ouders worden gedaan – waardoor er geen betaalde arbeid is.

Onze ouders doen alles wat de pedagogisch medewerkers op een gewone crèche ook doen: luiers verschonen, samen eten, zingen, voorlezen, kinderen in bed stoppen, spelletjes verzinnen, troosten en ruzies beslechten. Ook voor de administratie, het onderhoud en de inkoop zijn ze verantwoordelijk.

Hierdoor kunnen we een uurprijs van maar 1,95 hanteren; kosten gaan vooral naar huur van het pand, inkoop en uitgaven aan leuk en educatief speelmateriaal voor onze kinderen.


Reportage over De Oase

Het blog De Kleine Revolutie maakte een reportage over ons als 1 van de best geslaagde bottom-up initiatieven van de laatste jaren. Een mooie serie over ‘de transitiebeweging’ naar een duurzame samenleving. We zijn trots dat we hiertussen staan!

Kleine Revolutie - Reportage Kinderdagverblijf De Oase

“In Nederland en in België gingen de laatste tien jaren heel wat bottom-up-initiatieven van start. Projecten, uit de grond gestampt door een kleine groep gelijkgestemden, die een goed werkend alternatief neerzetten voor een economische realiteit waar ze het niet mee eens waren. Het zijn initiatieven die deel uitmaken van ‘detransitiebeweging‘ naar een duurzame samenleving.”

Bekijk hier de hele reportage:
https://kleinerevolutie.org/…/01/15/zorg-de-oase-in-utrecht/

 


Hoge kwaliteit OPC’s blijkt uit onderzoek

Uit recent onafhankelijk onderzoek naar ouderparticipatiecreches blijkt dat de huidige zeven OPC’s, waaronder de vijf in Utrecht, het erg goed doen. In het algemeen geldt dat de opc’s op de verschillende vaardigheden zelfs iets beter scoren dan de reguliere dagopvang en peuterspeelzalen in eerdere kwaliteitsmetingen.

Schermafbeelding 2017-03-20 om 20.26.21

Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de kwaliteit van opc’s relatief goed is. Vooral basisvaardigheden en educatieve vaardigheden scoren goed. Voor basisvaardigheden (sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, structureren en grenzen stellen) is de kwaliteit redelijk tot goed. Voor de meer educatieve vaardigheden geldt dat de kwaliteit van praten en uitleggen eveneens adequaat is. De pedagogische relatie tussen de volwassene die voor de groep staat en de kinderen, is goed.

De onderzoekers geven ook enkele verklaringen voor de relatief goede kwaliteit van opc’s. Zij verwachten dat onder meer dat het hogere opleidingsniveau van de ouders, de kleinere groepen, en de gunstiger verhouding tussen het aantal ouders en kinderen op de groep verklaringen zijn voor de relatief goede kwaliteit in vergelijking met de reguliere dagopvang.

Lees hier het gehele onderzoek


Krijg de kleertjes! Kledingruil middag 15 januari

Oase-kledingruil-071216

O wat groeien ze toch snel! Zou jij ook graag iemand anders blij maken met de kleertjes die jij of jouw kindje niet meer past? Vindt jij marktplaats ook zo’n gedoe? Bij ons kan je ruilen zonder huilen. En neem vooral je kids mee, ze kunnen bij ons heerlijk en veilig spelen!

Kleding brengen: vrijdag 13 januari 20.00 – 21.30 uur

Kleding ruilen: zondag 15 januari 15.00-17.00 uur

Meer info: www.facebook.com/opcdeoase
Locatie: Lomanlaan 103, 3526 XD Utrecht

Hoe het werkt:
Vrijdagavond breng je minimaal 3 en maximaal 20 kledingstukken of accesoires in goede staat. Bij binnenkomst wordt de kleding gecontroleerd op kwaliteit. Hierna krijg je een kaartje waarop staat hoeveel stukken je hebt gebracht en hoeveel stuks je zondag dus uit mag komen zoeken. Alle kledingstukken die geen nieuwe eigenaar vinden worden gedoneerd aan het goede doel. Dat is nog eens verantwoord shoppen!


Oase bij Kerstmarkt Nieuw Rotsoord

m1fy2blw2kjl

Zondag 18 december houdt Nieuw Rotsoord zijn jaarlijkse kerstfestijn: de Kerst Inn. Met dit jaar een rommelmarkt! Je vindt hier ook een kraampje van de Oase waar een aantal ouders je alles over de Oase kunnen vertellen dus kom gezellig bij ons langs! Zondag 18 december van 13-16 uur, Nieuw Rotsoord

http://nieuwrotsoord.blogspot.nl/


Open dag en rondleidingen 18-19 november

Zaterdag 19 november organiseren we weer een open dag! Iedereen die geïnteresseerd is in de Oase is van harte welkom. Ouders van de Oase zijn aanwezig om een rondleiding te geven en je alles te vertellen over hoe wij onze fijne Ouderparticipatiecreche draaien. We zijn geopend van 10 tot 16 uur.

Kan je niet die zaterdag dan hebben we enkele plekken op vrijdagavond tussen 20-22 uur voor een rondleiding.

Je kan zaterdag binnenlopen of je alvast aanmelden (voor vrijdagavond of zaterdag) voor een rondleiding via een mailtje naar intake[at]kdv-oase.nl

Tot dan!

 

IMG_2458

 

 


Rondleiding 16 september

Vrijdag 16 september om 19.15 organiseren we weer een rondleiding op de Oase! Iedereen die geïnteresseerd is in de Oase is van harte welkom. Ouders van de Oase zijn aanwezig om een rondleiding te geven en vragen aan te stellen.

Per oktober hebben we nog 1 plek vrij voor een enthousiaste ouder met kind, inschrijven en meer info kan terplekke.

Je kan je alvast aanmelden voor een rondleiding via een mailtje naar intake[at]kdv-oase.nl

Verhinderd? In oktober zullen we weer een rondleiding plannen, mail ons even als je interesse hebt.

Tot dan!


Open huis & tuin zondag 22 mei

Zondag 22 mei organiseren we weer een open dag met kledingbeurs! Iedereen die geïnteresseerd is in de Oase is van harte welkom. Ouders van de Oase zijn aanwezig om een rondleiding te geven, vragen aan te stellen of gewoon een praatje te maken. Per september hebben we weer plek, inschrijven kan dan ook.

Je bent ook welkom voor de tweedehands kinderkleding en speelgoed verkoop die we dan houden. We zijn geopend van 11 tot 16 uur.

Je kan binnenlopen of je alvast aanmelden voor een rondleiding via een mailtje naar intake[at]kdv-oase.nl

Tot dan!

Studio TOOP


Open dag za. 14 november

Zaterdag 14 november van 12-16 uur hebben we open huis en tuin! Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Je kan veel van onze ouders ontmoeten of aansluiten bij een van onze rondleidingen.

Oase-opendag-nov15_HR